Latterklub i Nordsjælland

Info om latterklub – og 101 latterøvelser

Latterklubben

Allerød latterklub er stiftet af Thomas Flindt d. 7. oktober 2003. Den har nu skiftet navn til Nordsjællands Latterklub

Nordsjællands Latterklub mødes normalt den sidste mandag i hver måned.

Vi holder Corona pause!

I Nordsjællands Latterklub er vi i øjeblikket i gang med at udforske nye metoder til at grine på – dels gennem nye latterøvelser, og desuden nye måder at komme til at slappe af, og afstresse mere effektivt end tidligere.

Har du ikke tid til at komme i latterklub, så gå i det mindste til vores LatterKanal og få en griner der.

101 latterøvelser

Hvis du gengiver disse øvelser beder vi dig angive kilde: Firmalatter.

Generelle øvelser

🙂 1 meter latter: Mål en meter ud med den ene arm. Træk med den anden arm mens du siger Aeee, aeee, aeee – fra fingerspidserne til albuen til skulderen, og spred så armene helt ud med et kæmpe latterbrøl.

🙂 1 cm latter: Læg an til 1 meter latter, men nøjes med at måle 1 cm ud, mens du siger kort HA.

🙂 Alders latter: Grin som en på 2, 10, 30, 50, 80. Forestil dig hvordan latteren lyder på et bestemt alderstrin, og grin så.

🙂 Aloha latter: Råb alooooooha ha ha så højt du kan, mens du svinger hofterne fra side til side, og svinger hænderne over hovedet. O’et
skal holdes så længe som muligt. Man kan også lave en mildere version af denne latterøvelse ved at nøjes med at sige Aloha ha ha.

🙂 Argumentations latter: Argumentér med din latter. Brug stemmen og mén det du udtrykker! Du kan pege, men ikke røre.

🙂 Bare grin: Træk på skuldrene, smil stort, og gå omkring med en latter, mens du indikerer at du ikke ved hvorfor du griner, eller hvorfor alle andre griner.

🙂 Beethovens femte latter: Grin ha ha ha haaaaaa, ha ha ha haaaaaa.

🙂 Cha cha cha latter: Le mens du danser en Cha cha cha

🙂 Elektrisk chok latter: Forestil dig at alting og alle du rører, giver dig elektrisk stød. Hop tilbage og le, hver gang det sker (få det til at ske en masse gange)

🙂 Elevator latter: Stil jer i en klump – kig op, og grin sammen.

🙂 Find dit latter center: Peg med en finger på forskellige områder af kroppen, som om du leder efter dit latter center. Forestil dig at hvert område du peger på giver en forskellig latter. Gå omkring og sammenlign latteren med andre deltagere.

🙂 Fugle latter: Spred vingerne ud – flyv omkring og le!

🙂 Genert latter: Gem ansigtet bag dine hænder, og kig fåret til højre, venstre eller åbn hænderne og grin forsigtigt og genert – som en der ikke vil have opmærksomhed og ikke ønsker at blive opdaget.

🙂 Grin af dig selv: Af nogle kalde ego-latter. Lad som om du har begået en fejl – peg på dig selv mens du griner og viser at du “dummede dig” Alle begår fejl, og ingen er perfekt. Vær ydmyg og indrøm at du har begået en fejl – lær af det, og prøv igen.

🙂 Græde/grine latter: Lad som om du græder, mens du bukker dig ned, og når du rejser dig op igen, begynder du at grine, indtil du griner højt, med armene over hovedet. Gentag øvelsen et par gange.

🙂 Græsslåmaskine latter: Lad som om du starter en motor på en græsslåmaskine. Sig ha ha ha – ha ha ha og 3 gang ha ha ha, starter motoren. Bevæg dig omkring med græsslåmaskinen mens motoren kører.

🙂 Hilse latter: Hils på alle, sådan som du normalt hilser på folk (brug f.eks. et håndtryk) og brug din egen personlige latter til at introducere dig selv med.

🙂 Hjerte latter: Spred armene ud, læg hovedet lidt tilbage og le hjerteligt. Forestil dig at latteren kommer direkte fra hjertet. Hold armene oppe hele tiden mens du griner. Gentag øvelsen et par gange.

🙂 Ingen penge latter: Kig i dine lommer – der er ingen penge. Gå omkring og grin, mens du viser dine tomme lommer til de andre.

🙂 Jackpot latter: Inviter alle til at stå tæt sammen fordi du vil fortælle dem en hemmelighed. Hemmeligheden skal du have afgjort på forhånd, og det kan for eksempel være “I dag er det mandag” Det skal helst være noget der overhovedet ikke er vigtigt. Så snart i hører hemmeligheden, skal i være begejstrede og lade som om det er den bedste nyhed i har hørt meget længe. I kan råbe, lave “High five” stå på hænder, hoppe rundt og i øvrigt glæde jer over hemmeligheden. Vi lærer at give livet mening ved at opfatte selv de mindste oplevelser som betydningsfulde.

🙂 Kramme latter: Kram hinanden og grin!

🙂 Latter creme: Gnid håndfladerne mod hinanden hurtigt, indtil du føler en varme sprede sig. Du forbereder en speciel og hurtigtvirkende latter creme. Når du er klar, så påfører du cremen på kroppen, og griner mens du smører dig ind.

🙂 Løve latter: Åbn munden på vid gab, stik tungen ud, lad som om dine hænder er kløer, og grin som en løve der brøler.

🙂 Mental latter: Lad som om du trækker en tråd med hænderne gennem dine ører – som når du renser tænder.

🙂 Milk shake latter: Lad som om du holder to glas foran dig – et i hver hånd. Hæld fra det ene glas til det andet, mens du siger ææææeee (hele gruppen samlet) Hæld så indholdet tilbage i det første glas igen (ææææeee) og tag derefter glasset og lad som om du drikker, mens du griner.

🙂 Mobil telefon latter: Hold en imaginær mobil telefon op til øret og grin. Gå omkring og se så mange som muligt I øjnene. Du kan også lade de andre høre hvad det er, der er så sjovt i netop din mobil.

🙂 Påskønnelses latter: Se på hinanden mens i griner og viser at i påskønner hinanden. Lav for eksempel en cirkel med pege- og tommelfinger, og bevæg den med en påskønnende bevægelse.

🙂 Rør ved himlen latter: Alle stiller sig i en cirkel og tager hinanden i hånden. Hvis nogen har problemer med skuldrene skal sidepersonen vide det. Alle løber ind mod midten mens de siger æææææeee. Når man når midten ryger arme og hænder i vejret, og alle begynder at grine.

🙂 Stille latter med åben mund: Stil dig med hænderne på maven, læg hovedet tilbage og grin uden lyd.

🙂 Tilgivelses latter: Le, mens du opfører dig som om du oprigtigt undskylder nogen, eller beder om tilgivelse.

🙂 Varm suppe latter: Pust ud, og træk vejret hurtigt, mens du vifter med hånden foran munden som om din tunge er blevet brændt af en MEGET varm suppe.

🙂 Volumen latter: Start med at smile, fnise, le stille, og giv den så gas med en høj skraldlatter.

Tema øvelser

🙂 Lufthavns latter: Lad som om du slæber tasker med begge hænder, og løb som om du er forsinket til dit fly, mens du griner.

🙂 Flysikkerheds latter: Forestil dig at du er stewardessen og grin, mens du giver følgende flysikkerheds instruktioner:

– Vis nødudgangene foran, i siderne, og bagi
– Vis hvordan man tager en iltmaske på
– Vis hvordan man tager en redningsvest på
– Vis hvordan man bruger fløjten på vesten
– Vis hvordan man stramme sikkerhedsselen

🙂 Genoplivnings latter: Genopliv en besvimet person med latter.

🙂 Husholdnings latter: Grin, mens du vasker op, vasker gulv, støvsuger, pudser vinduer, hænger tøop, osv.

🙂 Royal latter: Gå som en konge eller dronning gennem 2 rækker, og modtag folkets klapsalver og glade latter

Gulv øvelser

🙂 Bulls eye latter: Lig jer I en cirkel med hovedet ind mod midten, og begynd at grine.

🙂 Hovedet på maven latter: Hver deltager lægger sit hoved på en anden deltagers mave. Når alle er klar, så begynd at grine, og bevæg hovedet op og ned.

🙂 Ro latter: Sid på gulvet og læg benene omkring den foran siddende. Alle begynder at ro, forlæns med æææææeee og bagud med latter.

🙂 Tusindbens latter: Sæt jer mellem hinandens ben i 2-3 rækker, så tæt som muligt på de andre rækker. Begynd nu at grine, mens i ser til højre og venstre, eller hæver armene over hovedet, eller strækker benene ud og op.

Særlige latter øvelser

🙂 Bil raseri latter: Lad som om du kører bil, og pludselig er der en billist, der skærer ind foran dig. Skæld ud mens du griner og truer med knyttet hånd.

🙂 Kyllinge latter: Lad som om du er en kylling med vinger. Gå lidt ned i knæ, og bevæg hovedet rykvis fra side til side, mens du griner.

🙂 Motorvejs latter: Din bil går i stå på motorvejen. Gå ud og åben motorhjelmen – grin af motoren. Luk motorhjelmen og begynd at tomle, mens du griner.

🙂 Ski latter: Forestil dig at du er på vened af det største bjerg på dine slalom ski. Grin mens du suser ned af løjpen og svinger fra side til side.

🙂 Slow motion latter: Bevæg dig som I en slow motion sekvens. Enten kan du grine “langsomt” eller uden lyd.

Diverse

🙂 Ballon dans latter: Forestil dig at i alle har en ballon om benet. Forsøg at smadre hinandens balloner mens i ler.

🙂 Bus latter: Saml gruppen, så i står tæt sammen – stræk armene op til håndtagene i bussen og begynd at le, mens i svinger ind i hinanden når bussen kører eller bremser.

🙂 metro latter: se Bus latter

🙂 Falsk latter: Sig for eksempel “Jeg har ikke lyst til at grine idag” og gør det så alligevel. Brug grimasser, smil eller fnis.

🙂 Krops scanning latter: Scan kroppen og forestil dig de forskellige typer latter der kommer fra hovedet, panden, øjenbrynene, øjnene, kinderne, munden, halsen, skuldrene, armene, brystet, maven, hofterne, lårene, knæene, fødderne, tæerne.

🙂 Nasal latter: Man skal kunne høre når du trækker vejret ind gennem næsen, for at fortsætte med at grine. Kaldes også nogle gange grynte latter.

🙂 Bossen stopper i dag latter: Det er tilladt at være begejstret.

🙂 Tigger latter: Gør som tigeren fra Peter Plys – saml hænderne med håndfladerne nedad ud for brystet, og le hu hu hu huuuuuuuuu. Du kan evt, hoppe rundt som Tigger imens.

🙂 Bowling latter: Send kuglen af sted – brug kropssprog til at beskrive hvordan det går, og le så når du får en strike.

🙂 Start motor latter: Lad som om motoren har meget svært ved at starte.

🙂 Elevator latter: Alle kigger op (på numrene). En begynder at grine, og det smitter alle, som holder op med at være generte.

🙂 Forstoppet latter: Lad som om du er forstoppet, og udtryk så med latter hvordan det er at slippe af med problemet.

🙂 Æsel latter: Grin som et æsel – eee-ahhhh, eee-ahhhh

🙂 Søløve latter: Grin som en søløve: ouuu, ouuu, ouuu

🙂 Hane latter: Gå rundt som en hane. Brug den ene hånd som hanekam, og giv din bedste hane imitation.

🙂 Dr. Evil latter: Hæv din lillefinger op til mundvigen og grin som en superskurk – mooouuuu hahaha, mooouuuu hahaha

🙂 Sugerørs latter: Sæt et sugerør på tværs i munden – hold det fast med tænderne, mens du smiler så bredt som muligt, og forsøg så at le.

🙂 Køre latter: Brug først begge hænder, og tag så den ene hånd op foran øjnene..

🙂 Følelses latter: Prøv en vred latter, en skør latter, en ked af det latter, eller en bange latter..

🙂 Funiculi funicula latter: som sangen..

🙂 Det er koldt latter: Lad som om du fryser, tænderne klaprer, kroppen ryster, og begynd så at grine.

🙂 Hold dig selv latter: Hold om dig selv, og begynd at grine.

🙂 Guru latter: Hold hånden over hovedet, og sig “Jeg lærer fra mine egne fejltagelser” – og grin så. Tag den anden hånd op til den første og sig “Jeg lærer af andres fejltagelser” – og grin igen.

🙂 Hånden på halsen latter: Læg hånden på halsen og mærk vibrationerne fra latteren. Forsøg også med andre kropsdele som bryst, skulder, hoved eller hvad med knæet?

🙂 Tillykke med fødselsdagen latter: Syng haha happy birthda hehehay to you huhuhu og så videre.

🙂 Hjerte latter: Giv hinanden et kram, eller hold hinandens hænder, mens i griner med hjertet – inderligt og helst med øjenkontakt.

🙂 Hmm latter: Hold munden lukket, og le mens du siger hmmm.

🙂 Karate latter: Hold en imaginær mursten foran dig med hænderne. Forsøg at smadre den med hovedet, og grin så med en smertelig latter. Karate kan også udføres med hånden.

🙂 Latter bombe: Begynd med hænderne over hovedet. Fløjt mens de langsomt kommer ned, og eksploder så i latter.

🙂 Limonade latter: Pres citronen, Rør ud med sukker og drik så. Den kan være meget sur!

🙂 Tung vægt latter: Tag en tung vægt ned fra hylden, og bliv overrasket over hvor tung den egentligt er.

🙂 High five latter: Find en at klappe hånden med, mens I begejstret ler.

🙂 Savne latter: Lad som om du møder din latterpartner for første gang i 15 år.

🙂 Gorilla latter: Slå dig for brystet mens du ler som en gorilla.

🙂 Stille latter: lad som om der er nogen der sover i det andet værelse – grin stille og sig shhhh.

🙂 Regnvejrs latter: Lad som om det regner – bevæg dig i tørvejr mens du ler, eller grin af regnen.

🙂 Rutchebane latter: Start med at sige mmmm på vejen op. Tag hænderne over hovedet. Grin eller skrig på vejen ned. Gentag indtil turen er overstået.

🙂 Julemands latter: Ho ho ho – med sækken på nakken, på vej ned i skorstenen.

🙂 Bræge latter: Lyd som et får når du griner

🙂 Spætte latter: Lyd som Søren Spætte når du griner.

🙂 Fjollet latter: Lyd som fedtmule eller en anden der er fjollet. Find dit indre barn frem og observer om du kan lide din egen opførsel eller ej.

🙂 Stå op latter: Når du rejser dig fra sengen/stolen/sofaen smiler du og ler en smule. Sæt dig ned og prøv igen.

🙂 Superhelte latter: Spred din helte kappe, og le som din foretrukne superhelt.

🙂 Tarzan latter: Lyd som tarzan åhhh iåååhhh håhåhåhåh.

🙂 Brille latter: Tag dine “godt humør” briller på – brug hænderne – og se dig omkring med godt humør.

🙂 Magisk latter: Smid tryllestøv på de andre, og se om de griner eller dør af grin.

🙂 Snebold latter: Forestil dig at du kaster en snebold, og den rammer din ven i nakken. Forestil dig så at din ven rammer dig bagefter.

🙂 Vejbump latter: Forestil dig i kører en tur, og pludselig rammer i et stort bump på vejen.

🙂 Trucker latter: Vær en stor trucker, dyt i hornet, og giv din bedste skraldlatter.

🙂 Aei latter: Grin med bogstav lydene a, e, i, o, u, y, ø, å

🙂 New York latter: Se på skylinen og grin af de kæmpestore bygninger.

🙂 Ubetinget latter: 2 minutters latter uden tanker.. 1,2,3 nu

🙂 Tør dine fødder latter: Lad som om din mor beder dig tørre fødderne – eller måske er det din kone?

🙂 Varmt sand latter: Forsøg at komme ud til det kølige vand hurtigst muligt, for sandet brænder.

🙂 Hviske latter: Sæt hånden op til din partners øre, og hvisk en latter.

🙂 Kænguru latter: Lad som om du er en kænguru, mens du griner – måske har du endda fået hikke?

Andre øvelser:

Begejstring:

🙂 Baskelball kast: Gruppen siger enten Ohhhhhhh eller Yeaaaahhhh alt efter om bolden kommer i kurven eller ej.

Modtage:

🙂 Åben gardinet: Åbn gardinet, og sig “Giv mig alt det solskin du har” mens du spreder armene helt ud.

Overraskelse:

🙂 Hovedtelefon: Tag et par imaginære hovedtelefoner på. Tænd for musikken, og hop op når du opdager at der er skruet helt op.

🙂 Isklump ned af ryggen: Lad som om du får en isklump ned af nakken og ryggen – mærk at det løber dig koldt ned af ryggen.

Kontrol:

🙂 Knæ problemer: Gå rundt, og tab pludselig kontrollen over dine knæ, så du vakler rundt.

Sang:

🙂 Opera sang: Vi er alle fantastiske operasangere – syng som en operasanger.

Sport

🙂 Sports publikum: Giv reaktioner som ved en stor sportsbegivenhed. Ohhhh, Ahhhh, Øjjjjj, Ihhhhh, Buuuuhhhh osv.

Copyright FirmaLatter 2006-2020