Latteryoga baggrund

Latter uden grund – Latteryoga

 

Latteryoga blev skabt i Indien af lægen Madan kataria.

Latter Yoga stammer fra Indien, hvor lægen Madan Kataria forskede i, hvilke faktorer der kunne påvirke helbredet – specielt stress. Han fandt frem til at latteren i særdeleshed havde en fantastisk effekt på både vores krop og sind.

Han eksperimenterede med både humor og komik, men fandt hurtigt frem til at forskellene i kulturer verden over fremmer latter et sted og hæmmer den et andet sted.

 

Videnskabelige undersøgelser viser at latter gavner krop og sind.

Forsøg førte frem til at Madan Kataria opfandt den simulerede og stimulerede latter, som fremkommer ved at lave øvelser, der åbner op for latteren, som vi alle er født med, men som mange siden hen gemmer væk.

 

Siden 1960’erne er der lavet massevis af videnskabelige undersøgelser der understøtter teorien om at latter gavner krop og sind.

Ikke nok med at latteren afstresser kroppen, den hjælper os også med at lære os selv bedre at kende. Desuden hjælper latteren os til nemmere at skabe kontakt til andre mennesker.

Et af de tidligste forsøg af Dr. William Fry viste at vi får lige meget ud af at grine falsk som ægte.

 

Latteryoga består af øvelser der bruger hele kroppen.

Latter Yoga eller Hasya Yoga, som Madan Kataria kalder det, består af en række øvelser der kombinerer vejrtrækning, strækning af kroppens muskler og sener, samt forskellige former for simuleret, stimuleret latter – også kaldet latterøvelser.

Latter skaber endorfiner, som giver positive effekter på kroppen

Latteren skaber endorfiner, som vi frigiver når vi er glade, tilfredse eller opstemte.

Endorfiner får os til at føle os mere glade, og er samtidigt smertedæmpende, da de virker som morfin.

Derfor virker latter også specielt godt på eksempelvis gigt og andre smertefulde sygdomme.

Endorfin modvirker også stresshormonerne kortisol og epineprin. Stresshormonerne er gode i små mængder, men hvis de får lov til at være i kroppen for længe, nedbryder de den og aldringsprocesserne accelereres.

En vision om fred der støttes gennem mange latterklubber.

Madan Katarias vision er fred i verden gennem latter.

Han har inspireret utallige mennsker jorden over til at lave latterklubber. Disse latterklubber bør ifølge Madan Kataria være gratis, eller meget billige, så alle mennesker kan nyde godt af fordelene ved latter.

Der er mere end 10000 klubber i verden i dag og der er ca. 35 i Danmark.

Firmalatter afholder forskellige kurser funderet på latter, positivitet og begejstring. Du kan finde beskrivelser på siden om vore sjove og positive kurser.

Latterens Verdensdag

FirmaLatter.dk har arrangeret Latterens Verdensdag i Danmark siden 2005. Dagen afholdes altid den første søndag i Maj. Hvis du gerne vil deltage, så skriv til os på kontakt siden. Det er gratis at deltage.

Der forskes hele tiden i latter:

15/2 2007 Dø ikke ung!

De sidste uger har Latter Yoga igen taget verdenspressen med storm. I et BBC program har Dr. Alice Roberts bekræftet at Latter Yoga kan nedbringe risikoen for hjertesygdomme med 50%.

Latter Yoga giver “en energisk hjertemotion” Undersøgelser i USA viser at der skal køres 10 minutter på en motionscykel for at opnå den samme motion for hjertet, som en hjertelig latter kan give på bare 1 minut. Latteren beskytter dig mod hjerte sygdomme, reducerer din stress, forbedrer dit immunsystem og giver dig velvære.

Her er nogle flere latterhistorier på engelsk

Hvorfor latter er den bedste medicin UK – 13 Feb. 2007

Le kiloene af USA -13 Feb. MSNBC (med video klip)

En latter sag USA ABC News (video klip)

Latter Yoga’? Det er ikke for sjov!  SA – 10 Feb. 2007

Latter Yoga Bryder kulturelle barrierer KHNL TV Hawaii

Besøg Laughter Yoga Channel for at se Latter Yoga på video

 

——————————————————————-

14/12 2006 – Latter smitter

Det er netop blevet bevist videnskabeligt at latter smitter. På University College London har man netop kunnet iagttage et område i hjernen, der reagerer når andre griner – vi kommer automatisk selv til at grine på grund af den ydre stimulans.

——————————————————————-

November 2006 – Forskning i latter

I Danmark har man besluttet at lave et forskningscenter for latter på DPU – Danmarks pædagogiske Universitet. Der skal forskes i Humor og Latter.

——————————————————————

August 2006 – Latter helbreder

Latter virker mod ledegigt – se artikel og udsendelse af lægens bord hos DR