Resultater

Resultater bevist

Det er flere gange bevist, at den nye FirmaLatter metode virker. En periode med latter på arbejdspladsen har vist sig at medvirke til, at medarbejdernes indhold af stresshormon i kroppen falder, og at der frigives flere endorfiner i hjernen, så man føler sig glad. Desuden kan det aflæses i, at firmaets samlede effektivitet stiger, og muliggør en omsætnings-fremgang.

IT-firmaet Four-Systems gennemførte i maj 2004 en daglig morgen latter session ledet af Thomas Flindt. Der blev benyttet et AIR-PAS system – (Artificial Intelligence Respiratory Psychofysiological analysis System) – udviklet af læge Bo von Scheele fra det psykofysiologiske institut på Karolinska instituttet i Sverige. Undersøgelsen blev gennemført af Anders Lonedal. En test gruppe på 4 blev tilfældigt udvalgt. Gruppen blev testet med AIR-PAS i begyndelsen og slutningen af projektet. Projektet viste klart hvilken effekt gentagen latter terapi har på stress niveauer. På et individuelt niveau er resultaterne bemærkelsesværdige. Kroppens stressniveau er markant nedsat.

Udenlandske undersøgelser:

I 2003-2004 blev den første autentiske videnskabelige undersøgelse foretaget af Dr. Illona Papousek fra Graz Universitetet. Ifølge en pressemeddelelse fra Ananova i marts 2004, viser den nye undersøgelse at latter virkelig er den bedste medicin for hjerte anfalds patienter.

Undersøgelsen, der blev foretaget ved Graz Universitetet i Østrig viste at latter terapi hjalp folk med at komme sig efter hjerte anfald og sænke deres blodtryk. Tredive patienter blev delt i 2 grupper. Den ene gruppe tog del i Latter Yoga sessioner i en 6-ugers periode. Den anden gruppe benyttede sig af den normale praksis med forskellige former for bevægelse.

Latteryoga resultater

Latteryoga kombinerer latter teknikker med vejrtrækningsøvelser. Patienterne i testen deltog i 3 halvtimes sessioner om ugen. Psykolog Illona Papousek, der ledede forskningen, sagde: “Dette er den første undersøgelse der viser at latter har en effekt på blodtrykket. Blodtrykkene i kontrolgruppen ændrede sig ikke markant, men i latter gruppen skete en stor ændring. De fysiske øvelser i grupperne var ens, og derfor tilskriver vi latteren de positive effekter.”

Deltagerne sagde desuden at de var “mere vågne” og “mindre stressede” Papousek tilføjede: “Den følelse af lykke der forårsages af latteren samt den forbedring der var i den enkeltes humør kan på længere sigt hjælpe med at forbedre livskvaliteten for både patienter og raske individer”.

Forskningen er endnu ikke publiceret, men når det sker, vil den være at finde her.